Minum petang dengan pisang goreng thai.. sgt mudah, sedap!! tak payah pening nak bancuh tepung..
kulit popiah yang sgt rangup dan isi yang lembut dan masam manis di dalam..
dan yg paling penting bahan2 nya pun mudah!!
bahan2:-
pisang berangan ~ yg betul2 masak yeee
kulit popiah
choc rice/nutella/peanut butter
bancuhan air dan tepung gandum untuk gam
white/dark choc cair/susu pekat manis/sos kastad
cara2:-
sediakan kulit popiah
belah pisang dan letak choc rice/nutella/peanut butter ditengah2 pisang
gulung popiah ketat ~ jgn sampai terkoyak
gam dgn bancuhan tepung tadi
goreng dgn api yg kecil sehingga kekuningan ~ panaskan minyak dulu yeee..
boleh la dihidangkan dgn white/dark choc cair/susu pekat manis/sos kastad..tabur gula halus je pun bolehhh!! mkn dgn askrim vanilla pun sedap...
juga enak dimakan begitu saja...
juga enak dimakan begitu saja...
ps: kalau lebih suka dengan kulit popiah yg rangup, boleh la kurangkan kuantiti pisang dgn potong pisang lebih nipis..
selamat mencuba!!!
No comments:
Post a Comment