- nasi putih (masak sendiri),telur mata pun sama,sambal belacan takde pun tak pe n ulam timun
- daging cincang (ramly burger)
- daun selasih (ni yg buat rasa dia lain)
- bwg putih
- kcg pjg (potong kecik tak nk pun tak pa)
- cili api ijau tu (potong kecik)
- sos tiram
- kicap manis
- garam sket,gula sket
cara2 nya:
- tumis bwg putih, pastu masukan cili. pastu masukan daging. tugu sampi daging masak. masukan daun selasih n kcg pjg, masukan sos tiram n kicap(siket je).. masukkan grm gula dan rasa la.... hehhe pastu leh mkn.. kalau tak de daun selasih bukan pakapau namanya nt jadi masak kicap!!!!
4 comments:
wawa..mcm best aje..nanti aku wat..thanx 4 ur recipe..
masakan jawa ke ni?
daoun selasih tu mcmana? xsilap KINi dulu dapat tau daun ni boleh buat kiter lupa ... bukan ilang ingatan ..bukan gile .. tapi pelupa ...hehehhe..xtau la orang cakap ...
ateq.. ko tu aku tau amik je.. wat nye ntah bile ek.. hahha
led.. bukan masakan jawa,,tak tau la mai dr mana
kini.. hikhik tak tau pulak boleh buat lupa.. ahaa jgn mkn selalu la kot
Post a Comment